START
 
Stenunge Alle 15 44430 STENUNGSUND
  om ewa   teckningar och målningar utställningar utbildning
arbetskamrater och vänner
länkar
 
   

EWA EVERS

PRIVAT

JUST NU

BILDER

UTSTÄLLNINGAR

UTBILDNING

ATELJÉ

MEDARBETARE

LÄNKAR

 

 

co.evers@swipnet.se            http://www.dramadirekt.se


Invigningstal
KONSTVANDRINGEN
Södra Bohuslän 2013

 • CLOWNEN JAC

  …är romanen av Hjalmar Bergman. Med utgångspunkt från delar av boken har jag gjort en helt fristående scenpjäs. Den som älskar romanen kommer inte att känna igen sig! Det vi ska åstadkomma är en enmans clown-föreställning med Lasse Beischer – en 123-Stunk-produktion.
  Premiär våren 2017

 • DEN OKONTROLLERIBARA TROLLKONSTNÄREN

…Fredrik Evers och jag har precis satt punkt för en ny pjäs som är en beställning från en skådespelare och trollkonstnär Kalle Nilsson. Fredrik och jag har samarbetat – ett otroligt roligt jobb. Vi har träffats en gång i veckan och skrattat ihop oss. Fullt med märkliga magiska händelser med duvor och bollar och rep och vatten och självantändande fyrverkerier och gymnastikpåsar. Texten blev till en helaftonsföreställning.

 • CONTRACTIONS av Mike Bartlett

…repeterar vi under våren. Skådespelarna Maria Ljuslin och Lena Åkerstedt gör denna spännande trillerliknande pjäs i tätt format! En psykologisk studie i hur en stjärnförsäljare långsamt bryts ner av sin chef, som tvingar henne till underkastelse under företagets regler. Anpassning är lösenordet om du vill behålla jobbet! Ewa är scenografisk konsult – äntligen får vi samarbeta med teater igen! Premiär i februari 2016.

 • AKVARELLMUSEET

Numera gör jag nästan uteslutande sommarvisningar! Jag hoppas få guida museipubliken också sommaren 2016. Då blir det Walt Disneys seriefigurer som gästar muséet.

 • MADAME BOVARY

Denna makalösa roman av Flaubert…jag sitter och filar på idéer runt romanen – och jag vet att jag inte är först på plan med dramatiska försök. Kanske, kanske kan jag få till något som skulle kunna bli en monolog-text åt Isabel Evers…vi får se!

 • INGER ALFVÉNS nya pjäs ÄNGELN

Jag har fått förtroendet att lägga mig i som dramaturg. Under hösten 2015 har vi  bollat fram och åter med texten.

 • UPPLÄSNING och NERLADDNING

Love Ekwall och jag smider planer på en egen POD på nätet – med inläsningar av mina (men också andras) texter. Vi har inte riktigt kommit fram till mikrofonen ännu – men snart, snart ska det ljuda.  

 • HÖGLÄSNINGSKVÄLLAR på RESTAURANG VATTEN

i Akvarellmuseet nån gånger under hösten 2016 och/eller våren 2017. Jag bläddrar fritt i världslitteraturen medan publiken sippar på en öl med soppa eller beställer ett glas vin eller bara en kopp kaffe. Själv har jag hemskt roligt, sitter i en fåtölj med läslampa och läser högt ur dikt– och novellsamlingar. Kolla Restaurang Vattens hemsida. Välkomna! http://www.restaurangvatten.com/

 • RÖDA KORSETS

sjukvård för papperslösa och utvisningshotade flyktingar – just nu mer akut än nånsin. Med lite pappersarbete servar jag Anne Sjögren som sköter ruljangsen på RK hösten 2015.
Det gäller att erbjuda vård och hindra de förtvivlade från att ta livet av sig och att istället försöka sprida en aning av mänsklig empati i ett barbariskt och mänskofientligt skitsamhälle som kräver legitimation av de allra mest rädda!

 • GÖTEBORGS–AKTÖRERNAS STUDIO

  Ett gäng teaterarbetare som vägrar ge upp sina drömmar om teater och som träffas på pensionärernas ungdomsgård Allégården (f.d. Hagahuset!) och smider planer och gör underjordisk teater. På fredagarna har vi hållit på med Strindbergs Ett Drömspel och sedan Tjechovs Måsen. Jättekul har vi haft under 4 år(!).